Avoinna: Vastaanotto ja Papana Pupi klo 8:00-22:00, Ravintola Kiela 16:00-21:30
FI GB DE
Slide

Tekemistä Sallassa

Majoitu Lapin kauniissa erämaamaisemassa ja nauti upeista elämyksistä kaikkina vuodenaikoina! Tuvilla ja tunturilla riittää tekemistä ja Sallassa on tilaa harrastaa ja hengähtää.

 

Ympärivuotiset aktiviteetit

Salla Wilderness Park

Lapissa on tietysti päästävä näkemään poroja! Salla Wilderness Parkissa opit paljon poroista ja porotaloudesta. Puiston alueella pääset moikkaamaan poroja ja ihania vasoja  lähietäisyydeltä. Paikalliset oppaat istahtavat mielellään nokipannukahveille ja jakavat uskomattoman laajaa porotietämystään.

Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museo

Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museon perusnäyttely kertoo 1900-luvun alun Kuolajärvestä eli nykyisestä Sallasta ennen sotia, levottomista sota-ajoista sekä sodan jälkeen koittaneesta valtavasta jälleenrakennusurakasta, jossa sodassa koeteltu Sallan kunta ponnisteli jälleen uuteen nousuun.

Tunturikylpylä

Holiday Club Salla -kylpylän poreissa kelpaa rentoutua reippailun jälkeen. Altaissa voit ihailla suurista ikkunoista avautuvaa tunturimaisemaa, hyvällä lykyllä voi uidessa ihmetellä ulkona käveleviä poroja!

Ruuhitunturin erämaamajoitus ja kahvila

Vietä unohtumaton yö Ruuhitunturin maagisissa maisemissa ja majoitu tuvassa keskellä erämaata. Ruuhitunturille pääset kävellen, pyöräillen, hiihtäen tai kelkkaillen. Ohjeet ja avaimet saat Sallatunturin Tuvilta. Hiihtolomilta pääsiäiseen samassa rakennuksessa toimii Ruuhitunturin kahvila. Muista maistaa munkkeja!

Kesätekemistä kairassa

Pyöräily

Vuokraa citypyörä, maastopyörä tai läskipyörä Sallatunturin Tuvilta ja suuntaa seikkailuun! Salla Ski Resortilta voit myös vuokrata läskipyörän eli fatbiken tai sähköisen fatbiken, jolla pidempikin matka maastossa taittuu joutuisasti. Pyöräilyreittejä on noin 440 km, eli sykkelöitävää riittää useammallekin päivälle.

Patikointi

Sallassa on noin 300 km patikointireittejä – muun muassa UKK-reitin varrella, Oulangan kansallispuistossa sekä Sallan kansallispuistossa. Sielu lepää tuntureita valloittaessa ja Tuntsan erämaaluonnossa samoillessa. Meillä on myös lapsiperheille sopivia retkikohteita. Makkaranpaisto laavulla voi olla pienen matkailijan loman kohokohta!

Käyntikohteet ja nähtävyydet

Luonnosta pääsee nauttimaan myös patikoimatta. Pohjoisten luonnonilmiöiden havainnointipaikka Kaunisharjulla sijaitsee Sallatunturin läheisyydessä, kuvankaunis Kullaojanputous Pohjois-Sallan Naruskalla. Muista myös Sallan monet sotamuistomerkit ja -kohteet! Vinkkejä kohteista löydät visitsalla.fi-sivustolla.

Kanoottiretket

Sallassa on upeat ja puhtaat vesistöt, joihin saat ihan uuden perspektiivin kanootin kyydissä. Poropuiston ohjatuilla kanoottiretkillä pääset melomaan kauniille Hangasjärvelle. Melontaretki kanootilla on monen mielestä suorastaan meditatiivinen kokemus.

Frisbeegolf

Sallatunturin rinteillä on 18-korinen frisbeegolfrata. Reitiltä avautuu mahtavat maisemat! Frisbeegolfkiekkoja vuokraavat lähes kaikki tunturialueen yritykset.

Uiminen ja suppailu

Sallatunturin uimapaikka on kauniin Keselmäjärven rannalla. Sielä sijaitsee myös grillikota ja leikkipaikka lapsille. Sallassa onnistuu myös suppailu – SUP-lautoja vuokraa Salla Ski Resort.

Revontulet

Lapissa voit bongata revontulia melkein ympäri vuoden. Kesäkuukausina on niin valoisaa, ettei revontulia näy, mutta muina vuodenaikoina kannattaa  olla valppaana! Ennusteita voi tarkastella esimerkiksi täältä:
Aurora Forecast

Retkeily

Lapin luonnossa retkeily on ympärivuotinen elämys. Erämaassa näet vuodenaikojen vaihtelun: kesän yöttömän yön, syksyn ruskan, kaamoksen kauneuden ja keväällä kaikkialta esiin tunkevan vehreyden.
Jokamiehenoikeudet ja Sallan luonto tarjoavat mahdollisuuden monenlaiseen retkeilyyn ja luonnossa liikkumiseen. Saat myös poimia sieniä, marjoja ja rauhoittamattomia kasveja. Joissakin vesistöissä onkiminen ja pilkkiminen on kielletty. Rajoitukset voi tarkistaa sivulta kalastusrajoitus.fi.