Avoinna: Vastaanotto ja Papana Pupi Ma-Pe klo 9-16
FI GB DE RU
Slide

Tupien tarina

Perheyritys pohjoisin arvoin

Vuonna 1983 perustettu Sallatunturin Tuvat on kolmannessa polvessa toimiva lappilainen perheyritys. Yrityksemme arvoja ovat paikallisuus, aitous ja luonnon kunnioittaminen.

Paikallisuus näkyy vahvasti niin yrityksemme henkilöstössä, ruokalistalla kuin matkamuistomyymälässäkin. Aitous tarkoittaa meillä rehtiä ja reilua lämminhenkistä lappilaisuutta. Luonnon kunnioittaminen taas on meille elinehto, koska matkailu alueella perustuu pitkälti luonnosta nauttimiseen. Sallalainen luonto on upea elämys – kaikkina vuodenaikoina!

Lappilaista lähiruokaa

Lähiruoka ja aidot lappilaiset maut ovat ravintolamme vahvuuksia. Ravintola Kielan ruokalistalta löydät suussasulavia tulkintoja muun muassa porosta, korvasienistä ja leipäjuustosta. Keittiömme annokset kunnioittavat perinteisiä Lapin makuja, modernein vivahtein. Suosimme paikallisia tuotteita ja pyrimme hankkimaan raaka-aineet lähialueen toimijoilta.

Paikallisilta poimijoilta saamme niin marjat, sienet kuin yrtitkin. Leipomotuotteet tulevat palkitulta Kursulaisen leipomolta Sallasta. Poronliha on luonnollisesti lappilaista, samoin karhu niinä vuosina kun sitä saadaan listalle. Kalamme on pyydetty pohjoisen kirkkaista vesistöistä. Ravintolasta ja Papana Pupista saa myös lappilaista olutta. Juomavetemme tulee tunturilähteistä.

Vastuullisia valintoja

Uusi päärakennuksemme, jossa ravintola Kielakin sijaitsee, lämpiää maalämmöllä. LED-lamput säästävät energiaa. Mökeissämme on vettä säästävät suihkut ja hanat. Pyykit pestään paikallisesti Sallassa, eikä pyyhkeitä suotta pestä päivittäin. Lajittelemme roskat ja kierrätämme jätteet aina paistinrasvaa myöten. Asiakkaitamme kannustamme ruokahävikin vähentämiseen, hanaveden käyttöön ja kierrätykseen. Olemme myös vaihtaneet muovipillit paperisiin ja ohjelmissamme käytetään biomateriaalista valmistettuja kestoastioita.

Sallatunturin Tuvat sai Green Key -sertifikaatin lokakuussa 2019. Green Key -kohteissa ympäristötyötä tehdään yhdessä koko henkilökunnan voimin ja asiakkaatkin innostetaan siihen mukaan. Teemme ympäristötekoja myös yhteistyökumppaneidemme kanssa ja Salla on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa. Kesäkuussa 2020 Sallatunturin Tuvat sai Sustainable Travel Finland -sertifikaatin.

Sallatunturin Tuvat – ”täällä se turisti vihtyy”

Perheyrityksemme pitkäaikainen kokemus ja sympaattinen henkilökunta auttavat tekemään lomastanne monipuolisen ja unohtumattoman. Kun tulet kauas, kaikki on lähellä: luonto alkaa mökin ovelta, hiihtoladut, patikointi- ja kelkkareitit kulman takaa. Rinteeseen ja muihin harrasteisiin pääsee kävellen. Sallassa ei jonoteta hiihtohissiin, eikä ladulla mennä jonossa. Kuten yrityksen perustaja Aarno Virkkula yli 30 vuotta sitten pihalla sallalaisittain tokaisi: ”Täällä se turisti vihtyy”.