Avoinna: Vastaanotto ja Papana Pupi Ma -La klo 9:00-16:00
FI GB DE
Slide

Tekemistä Talvella

Majoitu Lapin kauniissa erämaamaisemassa ja nauti upeista elämyksistä kaikkina vuodenaikoina! Tuvilla ja tunturilla riittää tekemistä ja Sallassa on tilaa harrastaa ja hengähtää.

 

Tekemistä tunturin talvessa

Laskettelu

Tiesitkö, että Sallassa on hiihdetty jo kivikaudella, ja täältä on löytynyt maailman vanhin suksi? Sallatunturi sai aikoinaan myös kunnian toimia vuonna 1937 Suomen ensimmäisten syöksy- ja pujottelukisojen näyttämönä. Nykyään Sallatunturilla on 15 laskettelurinnettä. Vuonna 2021 Salla valittiin vuoden hiihtokeskukseksi.

Hiihto

Hiihdon hurmaa, lennokkaita laskuja ja taianomaisia tykkylumimaisemia – Salla on syystäkin monen sivakoijan suosikkikohde. Hiihtolatuja on 160 km, ja niistä 42 km on valaistuja. Täällä et takuulla hiihdä jonossa! Koiraladuille saat ottaa karvaisen perheenjäsenenkin mukaan.

Kelkkailu

Moottorikelkkailu metsämaisemissa on mieleenpainuva kokemus. Sallassa on 200 km reittejä omatoimikelkkailijoille. Ympäristöystävällisiä nelitahtikelkkoja vuokraa Napapiirin Safarit. Opastetut safarit sopivat myös perheille ja ne suuntautuvat muun muassa porotilalle ja itärajalle.

Huskyt

Safarille pääsee myös koiravaljakolla, sillä Sallan Poropuisto järjestää huskysafareita. Huskyt rakastavat juoksemista ja odottavat matkaan pääsyä niin innolla, että sitä iloa et hevin unohda. Evästauolla saatat päästä myös ruokkimaan koiria – rapsutusta unohtamatta!

Talvikävely- ja pyöräilyreitit

Sallassa pääset lumisen metsän rauhaan myös kävellen tai pyöräillen. Reittien varrella kelpaa pysähtyä kodalle tai laavulle evästelemään. Sallatunturin alueella on talvikävelyreittejä on noin 20 km ja talvipyöräilyreittejä melkein 40 km.

Lumikenkäily

Sallatunturista löytyy myös lumikenkäreittejä. Lumikengillä taitat helposti matkan vaikka tunturin päälle. Lumikenkiä alueella vuokraa Salla Ski Resort sekä Sallan Poropuisto. Poropuisto järjestää myös ohjattuja lumikenkäretkiä lähialueella.